Robotok kora - Mit tartogat a jövőnk? (Budapest)

Időpont: 2017. október 26., csütörtök, 18.00 - 20.00

Helyszín: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A (ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömb, Gömb Aula)

"TEDxBudapest Klub
Mihez kezdünk, ha az algoritmusok képesek lesznek elvégezni a munkánkat?
A mesterséges intelligencia valóban elhozhatja a harmadik világháborút?
Hogyan készülhetünk fel a változásokra?

Nemrégiben az Elon Musk vezette OpenAI szoftvere a világ legprofibb játékosait verte meg egy olyan stratégiai videojátékban, ahol minden a gyors, azonnali reakciókon és a taktikán múlik. A mesterséges intelligencia nem egyszerűen csak az emberi játékosok lépéseit volt képes megjósolni, de még improvizálni is tudott. 
Mára az okosrobotok és a mesterséges intelligencia fejlődése nemcsak a gyártósor mellett állók, hanem a szellemi munkát végzők állásait is fenyegeti. Mindez a középosztály fokozatos eltűnésével, a fogyasztás csökkenésével, a jövedelemegyenlőtlenség növekedésével és a piacgazdaság mai formájának eltűnésével fenyeget. Ezzel párhuzamosan egyre többen figyelmeztetnek arra, hogy a MI kontrollálatlan alkalmazása a hadviselésben elképzelhetetlen veszélyeket hordoz magában. 
A programon arról beszélgetünk, mit jelent a technológiai fejlődés a saját és a gyermekeink nem is olyan távoli jövője szempontjából, és milyen stratégiákat kellene alkalmaznunk, hogy felkészülhessünk a változásokra.

Részvevők: 
Martin Ford jövőkutató, szoftverfejlesztő, vállalkozó, Keynote Speaker 
Porkoláb Imre, a NATO Stratégiai Parancsnokának képviselője a Pentagonban, egyik szakterülete az innováció és a technológiai forradalom hatásai a hadviselésre

A beszélgetés angol nyelvű, igény esetén szinkrontolmácsolással.
Jegyár (tolmács fülhallgató nélkül): 1900 Ft 
Jegyár (tolmács fülhallgatóval): 2600 Ft 
A jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható."


Megjegyzések