25. Könyvfesztivál - Virág Emília interaktív játék és dedikálás (Budapest)

Időpont: 2018. április 22., vasárnap, 11:30-12:30 (dedikálás 12:30-13:30)

Helyszín: 1024. Budapest, Kis Rókus utca 16-20. B épület (Millenáris / Votisky Zsuzsa terem)

Facebook-esemény

"Élő interaktív játék boszorkányokkal, királylányt rabló sárkánnyal, ármánykodó boszorkánymesterrel, elátkozott ráckevei szigettel, és egy lildérccsirkével. Meg három mesebeli próbával, amire a Hétvilág hercegei, bárói, grófjai, válogatott szegénylegényei jelentkeztek, és egy könyvelő Óbudáról. A történet menetét a közönség szavazással határozza meg; hogy főhősünk végül elnyerje a hét véka aranyat, hét véka ezüstöt… vagy nem.

Képzeld el, hogy öt perc múlva indul a buszod a Népligetből, de még csak most szálltál le a villamosról, a tömeg is szüttyög előtted, szóval kisebb csoda kell, hogy elérd. Már az aluljáróban loholsz, amikor eléd lép egy öregasszony: nagy, bő kendőt visel, ezer ránc az arcán, görbe orra, sunyi tekintete van, és hosszú szoknyája a földet söpri. Hatalmas batyut cipel a hátán, és amikor kikerülnéd, megdöbbentő fürgeséggel kerül megint az utadba. Mielőtt megkérdeznéd, mit akar, bele is kezd: hogy ő nagyon beteg, sántít, öt perc múlva megy a taksonyi busz, amit el kell érnie, de nem tud sietni. Kéri, hogy vedd a hátadra, cipeld fel a buszvégre, tedd a buszra, a jutalma busás lesz. Rádöbbensz: komolyan gondolja, és amúgy te is ahhoz a járathoz sietsz…

Ha szeretnél belebonyolódni a mesébe, és dönteni, felveszed-e a gyanús öregasszonyt a hátadra, várunk a Könyvfesztiválon!

Időpont: 2018. 04. 22. 11:30
Terem: Votisky Zsuzsa

Virág Emília 12:30-tól dedikál az Athenaeum Kiadó standjánál (B12).

Virág Emília
Tündérfogó
Ebben a modern, felnőtteknek szóló gerillamesében tündérek, mumusok és boszorkányok küzdenek egymással a nagyvárosi dzsungelben. A helyüket keresik, a sorsukat teljesítik be, kalandjaik az ókori görög drámák tisztaságával jelenítik meg az emberi természetből fakadó legelemibb, elkerülhetetlen, nem egyszer tragikus kimenetelű konfliktusokat.Virág Emília rengeteg humorral írta meg Budapest titkos bestiáriumát.

Belizár, a lidérckirály fia visszahozta Berzencét a halálból, aminek következtében a fiú testébe egy lidérc került, ami úgy mocorog benne, mintha szét akarná tépni. Hogy megszabaduljon tőle, Berzence felébreszti Aport, a Soroksári-Dunába átkozott tündért, hogy tőle kérjen segítséget. A tündér nem segít, inkább útnak indul megkeresni a szerelmét, és közben konfliktusa támad Hollussal; elátkozza Hollust és Emesét, hogy nem láthatják egymást, míg ő le nem veszi róluk azt, Hollus pedig olyan rontást tesz Aporra, hogy ha elhagyja a Duna vizét, semmi emberfeletti ereje ne legyen - az átkot pedig csak egy alvilági mumus tudja levenni. Apor megkeresi Berzencét, aki képes alászállni az alvilágba, és azt mondja neki: a mumus segítségével ki tudja szedni belőle a lidércet. Berzence megszerzi a mumust, elrejti úgy, hogy rátömöríti egy pendrive-ra - amit a barátja, Guszti bevisz a munkahelyére, és véletlen feltelepíti a mumust a call center rendszerébe. Ott egyesül a call center KORNÉL nevű adatbázis-kezelő szoftverével, a boszorkányoknak írt Hurokkal, és azoknak a félelmeivel, akik megérintették. Megkezdődik a versenyfutás az idővel."


Megjegyzések