25. Könyvfesztivál - Dmitry Glukhovsky közönségtalálkozó és dedikálás (Budapest)

Időpont: 2018. április 21., szombat, 10:30-12:30

Helyszín: 1024. Budapest, Kis Rókus utca 16-20. B. épület (Millenáris / Supka Géza terem)

Facebook-esemény

"A kultikus Metró-trilógia szerzőjének új regényét a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatjuk be 2018. április 21-én, 11 órától a Millenáris B épületének Supka Géza termében.

Dmitry Glukhovskyval Karafiáth Orsolya beszélget.
A regényből Mátyássy Bence olvas fel részleteket.

A szerző a bemutató után, 11:30-tól dedikál a Millenáris B épületének dedikálósarkában.

Röviden a regényről:

Az okostelefon lassan a mindenünk: személyiségünk menedéke, lelkünk nagyfelbontású tükre, emlékeink szabadon bővíthető tárháza. Bizalmas vallomásaink és kisebb-nagyobb hazugságaink, örömeink és sérelmeink megbízhatónak vélt őrzője, amelynek nemcsak arról van tudomása, hogy az adott pillanatban hol tartózkodunk a térképen, hanem arról is, hol tartunk épp személyes kapcsolatainkban vagy karrierünkben. Ám miközben mobilunk egyfajta megnyugtató biztonságérzetet nyújt, egyúttal nagymértékű kiszolgáltatottságot is magában rejt – ha elveszítjük, egész privát életünk kerülhet illetéktelen kezekbe.

Miután hét évet töltött ártatlanul börtönben, Ilja hazatér, hogy újra felfedezze magának Moszkvát – zsebében egy rendőr százados kalandos körülmények között megszerzett iPhone-jával. Ennek segítségével próbál tájékozódni az időközben idegenné lett városban, eligazodni a korrupt rendőrök és nehézsúlyú maffiózók sötét üzelmeiben, választani bosszú és megbocsátás között. Mindeközben egyre mélyebbre merül a telefonban talált képekben, videókban és üzenetekben – mivel sajátjától megfosztották, másvalaki kölcsönvett életét kezdi el élni. Fordulatokkal és tragédiákkal teli története egyszerre illúziómentes látlelet napjaink Oroszországáról, valamint sodró lendületű thriller, amely XXI. századi díszletek között eleveníti fel az orosz klasszikusok nagy történelmi és lélektani dilemmáit. Felesleges bűnök és hiábavaló bűnhődések magával ragadó, elgondolkodtató krónikája.

A regényt M. Nagy Miklós fordította magyarra.
http://bit.ly/Glukhovsky_Text "


Megjegyzések