K típusú átvilágítás - a FISZ kritikaműhelye: Zsáner- és rövidkritika (Budapest)

Időpont: 2017. november 20., hétfő, 18:00-19:30

Helyszín: 1088. Budapest, Múzeum körút 4. (ELTE BTK A épületének 220-as terme)

Facebook-esemény

"A negyedik alkalommal folytatódik a Fiatal Írók Szövetségének kritikaműhelye, és ígérjük, ezúttal kritikább és műhelyebb lesz, mint valaha!

Hogy mi a jó ég az a kritikaműhely, hogy vehetsz részt rajta, és miért jó ez neked, azt itt magyaráztuk el részletesen: https://www.facebook.com/events/142139789654437/

Ezúttal a zsáner- és rövidkritikáról beszélgetünk majd, ebben pedig Sepsi László film- és irodalomkritikus, író és szerkesztő lesz segítségünkre. De nem ám csak a miénkre, mert máris nagy erőkkel várja, hogy jobbnál jobb kritikákkal dobjátok fel szürke hétköznapjait. A feladat tehát a következő: írj egy legfeljebb (hangsúlyozzuk: legfeljebb!) 3000 karakter hosszú kritikát egy általad választott zsánerkönyvről (ez lehet krimi, sci-fi, fantasy, horror, vagy ezek bármely származéka és keveréke), és küldd el (névvel vagy névtelenül) a rob.smidi@gmail.com vagy a zelei.david@gmail.com emailcímre a két műhelyvezetőnek, Smid Róbertnek vagy Zelei Dávidnak: ezzel jó eséllyel elnyered a jogot, hogy a te szövegedet is megvitassuk – mit csináltál jól, miben fejlődhetnél, és azt pontosan hogy csináld."

Megjegyzések